Objavljeno: 21.5.2019 13:00

Vdori v račune Airbnb, tudi pri nas!

V zadnjih dneh se pojavlja kar nekaj pritožb uporabnikov Airbnbja okoli vdorov v uporabniške račune. Trenutno sicer ni znano, ali gre za resen vdor v podatkovne baze spletišča, ali pa le za uporabo slabih, po možnosti recikliranih gesel, ki so se pojavila v vdoru na kaki drugi spletni strani. Osebno pa poznamo dva slovenska uporabnika, ki sta bila tarči vdora.

Dogaja se, da nepridipravi preko uporabnikovega računa plačajo rezervacijo lažnega počitniškega stanovanja, nato pa izbrišejo uporabniški račun (da se uporabnik niti ne more več pritožiti na Airbnb, oziroma ne more dobiti povrnjenih stroškov). Pojavljajo pa se tudi primeri, kjer nekdo le zamenja račun, na katerega se stekajo plačila (torej spremeni račun PayPal, recimo). Tako plačila, ki so namenjena rezervacijam, spelje k sebi.

Uporabniki se sicer pritožujejo tudi nad slabim odzivom Airbnbja, ta namreč za kakršnokoli pomoč zahteva, da imamo narejen uporabniški račun, kar pač ne pomaga tistim, ki jim je bil račun odtujen in celo izbrisan. Glede na dosedanje izjave podjetja, naj ne bi šlo za kak širši napad, vseeno pa ne bo škodilo, da si iz Airbnb računa odstranimo sredstvo plačila (sploh če gre za kreditno kartico). In zamenjate geslo.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji