Objavljeno: 1.8.2017 09:00

Vdor v HBO zaradi Igre prestolov

Še pred včerajšnjim predvajanjem tretjega dela aktualne sezone Igre prestolov je na spletu završalo, saj so se pojavile informacije, da so neznanci vdrli v HBO in odtujili za 1,5 TB različnega materiala in podatkov. Kmalu zatem je HBO informacijo potrdil, med ukradenim pa naj bi bili tudi scenariji za prihajajoče epizode Igre prestolov.

Na internet so že pritekle epizode nekaterih drugih serij, denimo Room 104 in Ballers. Prav tako so hekerji objavili nekaj drugih informacij, denimo telefonsko številko HBO-jevega podpredsednika za korporativno komuniciranje Jeffa Cussona.

V preteklosti so se podobni incidenti že dogajali. HBO-ju so pred dvema letoma ušli štirje deli serije Igra prestolov, a tedaj ni šlo za vdor, temveč so zatajili ljudje, ki so posnetke dobili vnaprej. Zato je HBO to prakso ukinil in sedaj nihče, niti kritiki, delov ne vidijo pred uradnim predvajanjem. Letos aprila so neznanci vdrli v Netflix in zahtevali odkupnino, sicer bi na internet spustili sveže dele serije Orange Is the New Black. Odkupnine niso dobili, zato so grožnje uresničili. Legendaren pa seveda ostaja vdor v Sony Pictures leta 2014, ko je hekerje razhudil film Intervju o severnokorejskem diktatorju.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji