Objavljeno: 10.12.2015 15:00

Valve izboljšuje varnost platforme Steam

V zadnjih letih so kraje uporabniških računov vse večji problem, izrazito pa se povečujejo tudi kraje računov, namenjenih igranju iger preko spleta. Na platformi Steam je tako okoli 77 tisoč računov ukradenih vsak mesec. Razlog je v tem, da lahko igralci predmete, pridobljene v igrah, prodajajo med seboj za pravi denar. Tako so kakšna posebna orožja v (na primer) Counter-Strike vredna tudi po več sto dolarjev. Nepridipravi tako vderejo v račun igralca, prenesejo tovrstne digitalne dodatke k sebi in jih hitro prodajo naprej.

Pri Valve so sicer pred časom vpeljali tudi dvo-stopenjsko overjanje ( two-factor authentication), sedaj pa vpeljujejo tudi časovni zamik pri prodaji artiklov. Po privzetem bo tako prodani artikel »počival« do tri dni, preden se bo dejansko prenesel. S tem upajo, da bodo dali uporabnikom ukradenih računov dovolj časa, da opazijo dogajanje. Tisti, ki uporabljajo prej omenjeno dvojno overjanje, ne bodo imeli teh omejitev, v primeru, da sta dva računa vsaj eno leto prijateljsko povezana, bo čakalna doba do enega dne.

Področje računalniških iger še vedno raste iz leta v leto. Na eni strani so igre najvišjega kalibra, denimo novi Fallout 4, Counter Strike: Global Offensive in Grand Theft Auto 4, vse več je odličnih t.i. "indie" iger majhnih samostojnih razvijalcev, vse večje področje pa so tudi igre na mobilnih napravah iOS in Android (pa tudi v spletu, denimo na Facebooku). Ekonomije iz iger pa se vse bolj preseljujejo tudi v resnično življenje - temu sledijo seveda tudi nepridipravi.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji