Oglasno sporočilo
Objavljeno: 1.9.2019

Ustvarite delovna mesta prihodnosti že danes

Trendi na področju delovnih mest so tesno povezani s tehnologijo. Ta namreč ljudem omogoča, da delajo kadarkoli in od koderkoli ter s katerekoli naprave. Za delodajalce pa je bolj kot delovne metode, navade in prostori pomemben rezultat dela.

Digitalna revolucija ima zanimive posledice za vse nas, posebej pa za pisarniško delo. To se, predvsem po zaslugi pametnih telefonov, tablic, prenosnih računalnikov in storitev računalništva v oblaku vse pogosteje seli ven iz pisarn. Ljudje delamo od doma, na vlaku, v priljubljeni kavarni, ki tako postajajo delovna mesta prihodnosti. Vse lepo in prav, a da bi dosegli ustrezno učinkovitost in varnost tovrstnega dela, morajo podjetja ustrezno preurediti delovne procese. S tem, ko si podjetja ustvarijo lastna digitalna delovna mesta prihodnosti, mimogrede povečajo zadovoljstvo zaposlenih in konkurenčnost na trgu.

WOTF?

Zahodni svet že ima novo kratico – WOTF. Ta označuje angleški izraz »workplace of the future« oziroma delovna mesta prihodnosti, pri čemer pa v ospredje ne postavlja več lokacije dela, temveč orodja in rešitve, s katerimi zaposleni ali zunanji sodelavci delo opravijo ne glede na čas in prostor. Delodajalcem namreč ni pomembno, kje, ampak kaj in kako bomo naredili. Po možnosti pravočasno in čim bolj kakovostno. To pa lahko zaposleni storijo le, če se v novem okolju kar najbolje počutijo.

»Tehnologija nas osvobaja iz meja naših pisarn. Omogoča nam da lahko delamo kjerkoli, kadarkoli, zato zaposleni iščejo fleksibilnost časa, ne pa da so prikovani za svoje mize v času 8-urnega delovnega dne. Naše rešitve se osredotočajo na to, da se zaposleni počutijo bolj povezane z organizacijo in omogočajo sodelovanje pri združevanju procesov in tehnologij,« je povedal Boštjan Kavčnik, direktor podjetja Konica Minolta Slovenija.

Koncept delovnega mesta prihodnosti si prizadeva ustvariti digitalni ekosistem, ki izpolnjuje vse poslovne potrebe, in izboljšati uporabnost fizičnih delovnih mest v realnem času, izboljšati izkušnje na delovnem mestu in učinkovitost za zaposlene.

Plusi in minusi sodobne tehnologije

Kdorkoli je na istem delovnem mestu že prebil nekaj let, ve, koliko tehnologije in rešitev okoli njega je zastarelih, slabše delujočih ali celo nedelujočih. Vse to pa podjetja stane čas in denar. Neurejena informacijska tehnologija namreč stane. Raziskava podjetja Konica Minolta je ugotovila, da povprečno podjetje, ki se v lastni režiji ukvarja z reševanjem težav z informacijsko tehnologijo, porabi kar 41 odstotkov časa za odpravljanje teh težav. Pri tem se učinkovitost dela zmanjša za 37 odstotkov, stroški za popravilo napak se povečajo za kar 35 odstotkov, medtem ko se zniža tudi kakovost opravljenega dela, in sicer za kar 35 odstotkov. Strokovnjaki sicer ocenjujejo, da gre kar 56 odstotkov proračuna, namenjenega informacijski tehnologiji, za reševanje IT-težav.

»Namesto da bi informacijska tehnologija delala za nas in nam olajšala poslovanje, se potem zaposleni ukvarjajo z reševanjem težav na tem področju. Narobe in neproduktivno! Podjetja bi vsak mesec lahko prihranila kar 15 delovnih ur, če bi imela prave IT-rešitve,« je dodal Kavčnik.

Vseobsegajoča pisarniška platforma na enem kvadratnem metru

Platforma Workplace Hub, ki jo je podjetje Konica Minolta razvilo v sodelovanju s partnerji Acronis, Canonical, Elastic, Hewlett Packard Enterprise, Microsoft, Oracle Dyn, Science Logic, ServiceNow in Sophos, ponuja celovito pisarniško-informacijsko infrastrukturo na enem mestu. Na enem kvadratnem metru se tako nahaja vse, kar potrebuje sodobna pisarna, vključno s strežnikom, večopravilno tiskalniško napravo, brezžično povezljivostjo in napredno programsko platformo. Vse skupaj pa spremlja še obsežen nabor pisarniških in IT-storitev za kar najučinkovitejše poslovanje.

Ker gre za celovito rešitev, ki jo ponuja en dobavitelj, uporabniki nimajo težav s preglednostjo in povezljivostjo. Koncept WOTF se namreč najbolje obnese takrat, ko se podjetje odloči za sistem »vse v enem«, v katerem so strojna in programska oprema ter storitve združene v uravnoteženo rešitev.

Podjetje Konica Minolta se že vrsto let intenzivno ukvarja z razvojem digitalnega delovnega mesta prihodnosti. Več o novem konceptu pisarniškega dela boste lahko 18. septembra v Ljubljani izvedeli na dogodku Delovno mesto prihodnosti. Udeležba na dogodku je brezplačna, prijavnica pa dostopna na povezavi https://www.konicaminolta.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji