Objavljeno: 19.11.2006

Universal toži MySpace

Največja glasbena založba na svetu, Universal Music Group, je v ZDA zaradi zlorabe avtorskih pravic tisočih umetnikov vložila tožbo proti sociološkemu omrežju MySpace, ki velja za najbolj obiskano spletno stran na svetu.

Zanimivo je, da je bila tožba vložena le nekaj ur zatem ko je MySpace predstavil in začel ponujati izboljšano različico orodja za zaščito avtorskih pravic, ki lastnikom vsebin olajša odstranjevanje za objavo nedovoljenih materialov.

Universal trdi, da MySpace ni le omogočal nedovoljene objave videoposnetkov, ampak je celo sam sodeloval pri zlorabah, saj je s preoblikovanjem posnetkov omogočil lažje predvajanje in razširjanje vsebin med uporabniki.

Nekateri posnetki so na MySpace na voljo celo preden pridejo v trgovine, vsakemu avtorskemu delu pa naj bi prizadejali okoli 150.000 dolarjev škode.

Glasbene založbe in televizijske mreže se v zadnjem času zaradi kršenja avtorskih pravic pogosto spopadajo s podobnimi spletnimi stranmi, med katerimi je npr. tudi Googlov YouTube. A prav s slednjim se je Universal Music že dogovoril in njegovim uporabnikom omogočil dostop do na tisoče posnetkov.

http://www.universalmusic.com/

http://myspace.com/

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji