Objavljeno: 17.10.2014 19:00

Tušmobil po novem Telemachov!

Iz Tuš Holdinga in Telemacha so sporočili, da so dosegli dogovor o prodaji mobilnega operaterja Tušmobilu, ki bo po novem del Telemacha. Operater fiksnega interneta in kabelski operater bo s tem pridobil tudi lastno mobilno omrežje v katerega nameravajo po lastnih besedah še dodatno vlagati, predvsem v omrežje 4G oz. LTE. Za frekvence slednjega se je na zadnji državni dražbi Tušmobil uspešno izpogajal.

Do prodaje je prišlo zato, ker je matično podjetje Tuš Holding prezadolženo, zato so banke upnice že pred časom zahtevale razdolžitev oz. odprodajo odvisnih podjetij. Lastnik podjetja Telemach je sicer podjetje United Group, ki ima v lasti še kabelske operaterje v Srbiji in Bosni in Hercegovini, kabelskega TV ponudnika Total TV ter podjetje United Media.

Zelo verjetno bomo v kratkem dočakali še podobne dogodke v povezavi s podjetjem T2, ki mu grozi stečaj. Slednje ima prav tako v lastni (manjše) mobilno omrežje, predvsem pa zelo razvejano optično omrežje, za katerega se glede na govorice zanima Simobil.

 

 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji