Objavljeno: 2.2.2021 07:00 | Teme: chrome, google

Tudi mobilni Chrome po novem z možnostjo razvrščanja strani v skupine

Skoraj leto bo že tega, kar je Google v svojem spletnem brskalniku Chrome za namizne računalnike uvedel možnost sestavljanja in urejanja zavihkov oz. odprtih spletnih strani. Urejeni uporabniki bodo veseli novice, da je podobna novost sedaj na voljo tudi v mobilnem Chromu za telefone in tablice.

Novi Chrome odprte zavihke oz. spletne strani po novem ne prikazuje kot »kupček« kart, ampak so te prikazane v mrežni obliki, vsaka zaseda svoj manjši pravokotnik. Z daljšim pritiskom lahko posamezno stran izberemo in jo s potegom prsta »sestavimo« v skupino z drugo stranjo oz. s skupino drugih. Ali pa v meniju zgoraj desno, ko smo v načinu prikaza odprtih strani, izberemo možnost sestavljanja le teh (Group tabs). Podobno enostavno lahko strani s prstom tudi »izvržemo« iz skupine.

Če nam tak način dela ni všeč, lahko odpremo ustrezno »zastavico« in tako delovanje izklopimo:

chrome://flags/#enable-tab-grid-layout

Oz. jo vklopimo, če naša različica Chroma tega morda še ne podpira.

Mimogrede, nov pogled na odprte strani po novem premore tudi zelo očitno stikalo za skrito brskanje (Incognito), v katerem brskalnik spletnim stranem ne dovoli trajno zapisovati piškotkov, seveda pa tudi ne beleži zgodovine brskanja in trajno ne shranjuje začasnih datotek.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji