Objavljeno: 2.11.2017 09:00

Tudi HTC na platformi Android One

HTC je predstavil telefon U11 life, mlajšega brata modela U11, ki smo ga že preizkusili. Slednji se je od konkurence razlikoval po tem, da je občutljiv na stiskanje, kar pomeni, da lahko s stiskom telefona denimo sprožimo aplikacijo za fotoaparat, z dvojnim stiskom pa denimo še kaj več.

Tudi 5,2-palčni model U11 life lahko stiskamo, je pa strojno manj zmogljiv. Poganja ga Snapdragon 630 (8 varčnih jeder A53), vendar ima vseeno spoštljivih 3 GB pomnilnika in 32 GB shrambe (podprte so tudi kartice microSD). Telefon je oblečen v steklo (kar je dandanes postalo spet moderno), je vodotesen po standardu IP 67 (kot iPhone), pohvali pa se še s priloženimi slušalkami, ki imajo vgrajeno odprave motenj iz okolice (noise cancelation).

Zanimivost, zaradi katere ga omenjamo, pa je, da je del Googlovega programa Android One, kar pomeni, da ima nameščen čisto Android, neposredno od Googla pa bodo uporabniki prejemali tudi posodobitve. Kar seveda pomeni tudi to, da ima že ob nakupu nameščen najnovejši Android 8 Oreo.

Hkrati je bil predstavljena tudi nadgradnja modela U11. HTC U11+ ima večji, 6-palčni zaslon, večjo baterijo in nekaj tanjše ohišje od originala. Je še nekoliko bolje vodoodporen (IP68), poganja pa ga Snapdragon 835.

 

 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji