Objavljeno: 3.11.2016 05:00

Trump ima v lasti več tisoč posmehljivih domen

Dandanes je registracija domen tako poceni, da podjetja in različne ustanove navadno pokupijo več deset ali sto domen, ki so vsaj malo povezana z njihovim imenom. Na ta način preprečijo, da bi do domen prišli šaljivci ali izsiljevalci, ki bi nanje postavili žaljivo ali kako drugače neprimerno vsebino. Med te domene sodijo tudi takšne s posmehljivim in žaljivimi imeni.

Comcast ima v lasti tudi ihatecomecast.com, Verizon pa verizonsucks.com. Nesporni prvak v nabiranju domen pa je Donald Trump, ki je registriral več kot 3600 domen, so ugotovili v podjetju DomainIQ. Registriral je vse mogoče od trumpfraud.com. trumpublican.org in trumpocrat.net do donaldtrumpsucks.com, no2trump.com in trumptmustgo.com. Samo domen, ki vsebujejo ime Trumpove hčere Ivanke, ima v lasti 274. In seveda obvezni ilovedonaldtrump.com.

Trump ni edini, ki to počne. Tudi Hillary Clinton ima 214 domen, izmed katerih se štiri končajo z .xxx, a Trump je ligo višje. Če želite kupiti kakšno žaljivo domeno in jo potem Trumpu drago prodati, boste potrebovali zelo veliko domišljije. Večino dobrih je namreč kupil kar – sam. A odkar so vrhnje domene odprte, je izbire eksponentno več. Morda donaldtrumpsucks.ninja?

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji