Objavljeno: 30.7.2000

Telekom zlorabil prevladujoči položaj

Podjetje ABM, d.o.o. je že januarja 1999 Telekomu Slovenije poslalo ponudbo za poslovno sodelovanje, in sicer, da bi paketu ISDN prilagal tudi paket za dostop do interenta, ki ga je podjetje ABM pripravilo na samostojni plošči CD-ROM. Telekom se je odločil, da bo paketu ISDN prilagal le ploščo svojega hčerinskega podjetja SiOL. V tej luči je marca 1999 tudi zavrnil predlog podjetja ABM. Glavna utemeljitev je bila, da je plošča Siola po njihovme mnenju boljša.

Podjetje ABM je podalo pritožbo Uradu za varstvo konkurence pri ministrstvu za ekonomske odnose in razvoj in po desetih mesecih izdalo odločbo, v kateri navaja, da je Telekom Slovenije zlorabil svoj prevladujoči položaj na trgu govorne telefonije, diskriminiral podjetje ABM in mu s tem povzročil poslovno škodo.

Telekom Slovenije je že vložil pritožbo na višje upravno sodišče, tako da postopek še nekaj časa ne bo končan.

Podjetje ABM je na Urad za varstvo konkurence že pred časom vložilo še tri druge pritožbe, med drugim zaradi številke 0880, ki je - tako trdijo - Telekom Slovenije ni omogočil drugim ponudnikom dostopa do interneta razen hčerinskemu podjetju SiOL. Podjetje ABM tudi resno razmišlja o uveljavljanju povračila materialne odškodnine, ki jo je utrpelo razadi Telekomove diskriminacije.

http://www.sigov.si/uvk/1slo.html

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji