Objavljeno: 27.12.2002

Sybase kupuje AvantGo

Podjetje Sybase bo za 38 milijonov dolarjev kupilo družbo AvantGo, pionirja na področju mobilnih tehnologij in posredovanja spletnih informacij na različne tipe mobilnih naprav. Sybase bo družbo AvantGo združil s svojim hčerinskim podjetjem iAnywhere, ki se prav tako ukvarja z mobinimi posredniškimi programi, predvsem z orodji za sinhronizacijo podatkov med oddaljenimi strežniki in mobilnimi odjemalci.

Sybase stavi prav na tesnejšo integracijo med tehnologijo za on-line dostop do podatkov družbe AvantGo in tehnologijo za uporabo podatkov brez internetnega priključka, ki ga obvladuje iAnywhere. S tem naj bi dobili hibridne rešitve, ki uporabnikom vselej nudijo dostop do ključnih podatkov in informacij, ne glede na dostopnost internetnih povezav.

Po drugi strani pa v oči pade razmeroma nizka vsota, 38 milijonov dolarjev, ki odraža težave ponudnikov mobilnih rešitev v minulem letu. Zaradi gospodarske recesije so kupci v letu 2002, zlasti velika podjetja, načrte za mobilne rešitve prestavila v prihodnost, kar je povzročilo velik izpad dohodka v celi industriji mobilnih rešitev. AvantGo je tako v minulem letu ustvaril borih 5 milijonov dolarjev prometa, kar je za tako družbo res skromno. Toda pri družbi Sybase menijo, da pravi časi za mobilne rešitve šele prihajajo, tedaj pa nameravajo na tem področju igrati vidno vlogo.

http://www.sybase.com

http://www.avantgo.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji