Objavljeno: 30.1.2006

Spremembe IT oddelkov v letu 2006 vse hitrejše

Družba Gartner je nedavno opravila raziskavo med več kot 1400 direktorjev oddelkov IT v več kot 30 državah sveta, ki skupno predstavljajo 90 milijard dolarjev porabe IT sredstev, vprašali pa so jih pa po najpomembnejših usmeritvah in ciljih v letu 2006. Raziskava je tako pokazala, da se bo transformacija IT oddelkov odvijala v letošnjem letu še hitreje kot doslej, predvsem v smeri podpre razvoje rasti osnoven dejavnosti posameznega podjetja.

Direktorji menijo, da bo glavni poslovni izziv izboljševanje učinkovitosti poslovnih procesov, kjer bo vloga IT imela odločilno vlogo. Visoko na seznamu so tudi nadzor stroškov poslovanja celotnih podjetij, usmerjenost k strankam z zagotovitvijo boljših metod in orodij za medsebojno poslovanje ter zagotavljanje konkurenčne prednosti z inovacijo na različnih segmentih.

Med tehnologijami, ki bodo v ospredju v letu 2006 je na prvem mestu poslovna inteligenca, sledijo pa rešitve za večjo varnost, orodja za podporo mobilnim uporabnikom in rešitve za učinkovito skupinsko delo. Raziskava je poleg tega pokazala, da bo rast porabe sredstev v letošnjem letu rahlo rasel, s stopnjo 2,7% letno, kar je domala enako kot lani (2,5%). Res pa je, da načrtujejo podjetja, ki želijo v poslovanju rasti hitreje kot povprečje v industriji, porabiti tudi ustrezno več sredstev za IT - pri teh pričakujemo povprečno rast prodaje 4,8%.

Sicer pa imajo direktorji IT med prioritetami tudi usposabljanje kadrov v oddelkih z novimi poslovnimi znanji in iskanje poti za povečanje uporabnosti in s tem poslovne vrednosti celotnega pretoka informacij v podjetjih, pa tudi izven, s partnerji.

http://www.gartner.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji