Objavljeno: 8.7.2020 02:52 | Teme: brezzrcalni fotoaparati

Sony z novim širokim objektivom

Sony je v zadnjih letih požel veliko uspehov s svojo linijo aparatov Alpha 7, ves čas pa izpopolnjujejo tudi nabor objektivov. Tako so predstavili novi ultraširoki zum objektiv za profesionalne uporabnike.

Gre za objektiv FE 12-24 F2,8 GM in je že naprodaj, cena pa je okoli tri tisoč evrov. Objektiv je v osnovi namenjen aparatom z klasičnim, t.i. »full-frame« tipalom, kamor se uvrščajo omenjeni aparati serije Alpha, njegova prednost je kombinacija širokega kota ob konstantni široki zaslonki F2,8. Kot rečeno cilja na profesionalne uporabnike, kar potrdi tudi cena. Specifikacije so že na voljo na Sonyjevi spletni strani.

Prodaja fotoaparatov sicer že dolgo pada, po večini analiz naj bi letos zaradi koronavirusa zabeležili največji padec prodaje zadnjih let. Pred kratkim smo sicer preizkusili Nikonov D6, pri katerem smo bili razočarani nad majhno število novosti, prihajajoči Canonov EOS R5 naj bi zamujal, od Sonyja pa se pričakuje naslednika modela Alpha 7S Mark 2, saj bo v kratkem pet let od njegove prve predstavitve.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji