Objavljeno: 2.12.2005

Skype 2.0 Beta

Skype je predstavil razvojno različico beta istoimenskega programa različice 2.0. Glavna novost je podpora video-klicem.

Dolgo pričakovana različica 2.0 je za Windows na voljo neposredno iz spletne strani, medtem ko še ni podatkov o stanju novih različic za ostale operacijske sisteme. Prav tako iz podjetja še niso sporočili nikakršnega datuma, kdaj naj bi izšla končna različica 2.0 ali kdaj bodo na voljo različice za druge platforme.

Možnost videokomunikacije ne bo zahtevala nobenega dodatnega plačila, tako da Skypov zaščitni znak ostajajo brezplačni klici od računalnika do računalnika.

V novi različici se bo nahajalo tudi polje za iskanje oseb po osebnem imeniku z imeni ali telefonskimi številkami. Enako možnost bo ponudila tudi orodna vrstica, ki se bo (po želji) namestila v Outlook. Razvijalci niso pozabili niti na kozmetične popravke, tako da se lahko v Skypu 2.0 nadejamo tudi več možnosti nastavljanja, različna zvonjenja in posebne sličice, ki bodo ponazarjale razpoloženje uporabnika na seznamu uporabnikov.

http://skype.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji