Objavljeno: 9.11.2016 01:00

SAP predstavlja drugo generacijo tehnologije HANA

Podjetje SAP je predstavilo prvo večjo evolucijo njihove tehnologije za pomnilniške podatkovne strežnike (in-memory database), ki so jo poimenovali HANA2. Z novo različico prinašajo koristne novosti, predvsem pa poenostavljajo implementacijo in vzdrževanje sistemov HANA. Cilj je predvsem ta, da bi zmanjšali breme vzdrževanja informacijskih sistemov in strokovnjakom v podjetjih omogočili več časa za inovacije. SAP je tehnologijo HANA od predstavitve leta 2010 osveževal dvakrat na leto, kar je bilo za marsikatero podjetje velik izziv.

HANA 2 prinaša novo funkcionalnost, s katero lahko hitreje procesiramo občasno povečana bremena. Tipično se v podjetjih dogaja redno, vsak mesec, teden ali dan, denimo ob pripravi poročil ali pa mesečnih obračunih. HANA2 zna za povečane potrebe pri branju podatkov začasno uporabiti kopije podatkov na strežnikih, ki so sicer namenjeni za replikacijo podatkov za doseganje večje razpoložljivosti. To bo hkrati povečalo dodano vrednost za opremo vloženo za doseganje neprekinjenosti poslovanja.

HANA2 ima tudi osem novih grajenih algoritmov za analizo podatkov. Med njimi izstopajo predvsem taki, ki uporabljajo tehnologijo strojnega učenja in so namenjeni predvsem pripravi napovedne (predictive) analitike. SAP novo tehnologijo vse bolj ponuja tudi kot platformo za razvoj namenskih poslovnih informacij. HANA odslej podpira tehnologijo mikrostoritev (microservices), novega pristopa k razvoju majhnih, modularnih modulov, ki med seboj in z ostalim okoljem komunicirajo prek vmesnikov API. Da bi pritegnili razvijalce, so pri SAPu pripravili dodatke za aplikacijske strežnike, s katerimi lahko nove aplikacije razvijejo kar v programskem jeziku, ki ga najbolje poznajo.

SAP je sočasno posodobil tudi družino analitskih orodij, med katerimi je novost BusinessObjects Cloud, enotna oblačna storitev za napredno poslovno analitiko in vizualizacijo, ki jo lahko najamemo z mesečnim plačilom opravljenih storitev. Orodje omogoča napredne funkcionalnosti, kot so profiliranje podatkov, detekcija napak, vgrajeno strojno učenje in priporočanje najbolj primerne oblike za vizualizacijo podatkov.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji