Objavljeno: 4.7.2013 01:00

Samsung kupuje Boxee

Samsung je objavil novico, da prevzema malo družbo Boxee, eno izmed nekoč vodilnih na področju večpredstavnih predvajalnikov s temeljem na odprtokodnem projektu XBMC. Po nepotrjenih podatkih naj bi bil posel vreden 30 milijonov dolarjev, kar je razmeroma majhen vložek za korejskega velikana. Boxee, ki je v zadnjih dveh letih kar nekajkrat precej spremenil poslovno strategijo, je še pred kratkim iskal investitorje in celo možnost prodaje celotne družbe, kar se je zdaj zgodilo.

Nekoč eden od vodilnih ponudnikov programov HTPC se je že pred časom podal na področje pretočnega predvajanja, razvoja in prodaje strojne opreme za predvajanje večpredstavnih vsebin in v zadnjem času še s snemanjem TV programov v pomnilnik v internetnem oblaku ter nato pretočno predvajanje posnetih vsebin na mobilne naprave.

Natančni razlogi za nakup družbe Boxee in načrti Samsunga s pridobljeno tehnologijo niso znani, vendar vsi pričakujejo, da bo korejski velikan kot največji ponudnik pametnih televizorjev del tehnologije vgradil v svoje izdelke, predvsem pa s storitvami v oblaku skušal prepričati kupce teh televizorjev za nakup dodatnih storitev.

http://www.boxee.tv

http://www.samsung.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji