Objavljeno: 16.12.2015 01:00

Samsung Galaxy S7 bo imel zaslon občutljiv na pritisk

Bliža se čas, ko bo Samsung predstavil naslednike sedanjih vrhunskih telefonov Galaxy S6 in S6 Edge. Neuradne informacije pravzaprav govorijo o celi novi mini družini različnih modelov, ki bodo imeli v imenu oznako S7. Razlike bodo predvsem v velikosti in tipu zaslonov.

Med njimi naj bi našli modele, ki bodo imeli zaslone občutljive na stopnjo pritiska pri dotiku, podobno kot danes to počne sistem 3D Touch v najnovejši telefonih Apple iPhone 6S in 6S Plus. Kako točno naj bi se ta tehnična novost obnašala v programih na operacijskem sistemu Android še ni znano, verjetno pa je, da je novost pripravljana v sodelovanju z Googlom.

V vsakdanjem življenju bo najbrž bolj koristna vključitev vmesnika USB Type-C, ki bo omogočal precej hitrejše polnjenje akumulatorjev, kot doslej. Po sedanjih informacijah naj bi telefon v celoti napolnili v manj kot 30 minutah, kar je bolje kot pri tekmecih s podobnim sistemom hitrega polnjenja.

Omenjajo tudi možnost, da bi novi Galaxy S7 utegnil dobiti zmožnost razpoznave uporabnika z prebiranjem očesne šarenice (irisa) podobno kot to počnejo novi telefoni Microsoft Lumia 950 in 950 XL. Najzmogljivejši model naj bi imel procesor Snapdragon 820, vnovič pa bodo izboljšali fotoaparat, ki bo zajemal boljše posnetke v slabih svetlobnih pogojih.

NI pa še jasno, ali bo Samsung obenem znižal stroške, obenem pa tudi ceno novih telefonov. Pri sedanji generaciji Galaxy S večina priznava tehnično odličnost, vendar se ta ne kaže v prodajnih rezultatih. Dobro pa gredo v prodajo cenejši telefoni, ki imajo morda kakšno tehnično poslastico manj. Prav zato bo verjetno družina Galaxy S7 številčnejša, da bodo naslovili tako cenvno, kot tehnično odličnost. Najavo pričakujemo v drugi polovici februarja 2016.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji