Objavljeno: 13.12.2012

Ruski telefon z dvojnim zaslonom

Ruski telekomunikacijski operater Yota pripravlja zelo zanimiv mobilni telefon, ki bo uporabljal dva zaslona, od katerih je eden s tehnologijo elektronskega papirja (E-ink). Telefon, ki je dobil ime YotaPhone, je bilo v javnosti kot nedelujoč eksponat mogoče videti že na jesenskem sejmu IFA v Berlinu. Zdaj pa postaja počasi izdelek, saj ima Yota Devices, hčerinsko podjetje, ki bo proizvajalo mobilno napravo, delujoče prototipe, znani pa so tudi tehnični podatki.

YotaPhone bo imel vgrajena dva 4,3-palčna zaslona, od katerih bo glavni s tehnologijo LCD in ločljivostjo 720 x 1280 pik. Bolj zanimiv bo drugi zaslon, na hrbtišču telefona, ki bo ob enaki velikosti elektronskega papirja dosegal ločljivosti 200 pik na palec. Seveda s ciljem, da na njem lahko prikazujemo, besedila, obvestila in druge nekoliko bolj statične informacije, ob le drobcu porabljene energije glede na glavni zaslon.

Telefon bo uporabljal platformo Google Android z dvojedrnim procesorjem Snapdragon S4 pri 1,5 GHz. Delovni pomnilnik velikosti 2 GB in pomnilniški prostor 32 GB ga prav tako uvrščata med najmodernejše telefone. Računamo lahko se na fotoaparat ločljivosti 12 milijonov pik in na prednjo kamero ločljivosti 720p za videokonference. Celota naj bi tehtala le 140 gramov in imela debelino okoli 10 mm. Cena še ni znana, Yoda Devices pa se že dogovarja za prodajo v Evropi in ZDA.

http://www.yota.ru

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji