Oglasno sporočilo
Objavljeno: 16.11.2020 09:00

Recept za uspešno večdesetletno partnerstvo

Ohranjanje večdesetletnega partnerstva je v teh časih dejansko prava umetnost. Samo poglejmo podatke. Lani je statistični urad zabeležil le še 6.672 porok. Daleč največ porok smo v Sloveniji našteli v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja – vsako leto okoli 15.000. Vse pogostejše pa so ločitve. Lani smo jih zabeležili že 2.476, kar je 5,5 % več kot leto prej. V letu 2020, ko so zaradi epidemije Covid19 na preizkušnji prav vsi temelji partnerstva, lahko pričakujemo še veliko slabše številke. Zato smo si postavili vprašanje – kakšen je torej recept za uspešno, večdesetletno partnerstvo?

Da bi dobili odgovor »iz prve roke«, smo k sodelovanju povabili Milana in Francko Kosec. Zakonca, ki letos praznujeta 60. obletnico poroke. V času, ko prehajanje občin še ni bilo omejeno, smo ju popolnoma varno in ob upoštevanju vseh ukrepov odpeljali na piknik v turistično vas Pristava. Peljal ju je Ciril Komotar in to s starodobnikom, Volkswagnovim T1. V videu si oglejte njuno modrost, izkušnje in preizkušnje, ki sta jih prestala v šestih desetletjih skupnega življenja.

Jf67GFDHCpk

Dolgoročna partnerstva vsekakor zahtevajo veliko dela, truda, razumevanja, prilagajanja, sodelovanja in obojestranske komunikacije. Enako kot v zasebnem življenju velja tudi za poslovna partnerstva, pri čemer je v tem primeru ključen tudi jasen cilj. Takšno partnerstvo odlikuje Continental in skupino Volkswagen, ki sta se skupaj zavezala k brezkompromisni kakovosti in varnosti na cesti.

Continental velja za vodilno podjetje na področju originalne vgradnje, saj skorajda vsako tretje novo vozilo v Evropi pride iz tovarn opremljeno z njihovimi pnevmatikami. Med njimi je bilo in bo še naprej tudi ogromno število »legend«, ki so pomembno zaznamovale obdobja, v katerih so nastale. Kot na primer legendarni Volkswagnov T1 "Bulli" iz leta 1962, v katerem smo popotovanje zakoncev Kosec začeli, pa vse do najsodobnejšega električnega vozila Volkswagen ID.3, ki tlakuje pot v avtomobilistično prihodnost. 

Splošno dejstvo, ki velja tako za zakonca Kosec kot za Continental in skupino Volkswagen, je jasno. Prava partnerstva se z leti plemenitijo.  

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji