Objavljeno: 10.7.2017 01:00

Računalnik z ločljivostjo 4K za 25 dolarjev

Podjetje Pine64, ki ponuja konkurente znamenitim mikroračunalnikom Raspberry Pi je najavil novo generacijo elektronike, ki bo po zmogljivosti presegla vse, kar je trenutno na voljo na tem področju. Novi računalniki z imenom Rock64 Media Board Computer ponujao 64-bitni procesor Rockchip RK3328 s štirimi jedri ARM, do 4 GB RAM (DDR3 s taktom 1,6 GHz) in grafiko Mali-450MP2, ki zmore prikazati video posnetke v ločljivosti 4K in s tehniko HDR10.

Računalniki bodo pravzaprav na voljo v treh različicah, ki se razlikujejo po količini vgrajenega pomnilnika. Osnovni model z 1 GB RAM bo stal 25 dolarjev, tisti z 2 GB bo imel ceno 35 dolarjev, najdražji pa bo model s 4 GB RAM, za katerega bo treba odšteti 45 dolarjev. Vsi bodo na voljo od konca julija, imeli pa bodo vmesnik HDMI 2.0a, dvoje vrat USB 2.0, ena vrata USB 3.0, gigabitni omrežni priključek in podporo za kartice micro SD. Razširitvena vodila so združljiva z dodatki za Raspberry Pi 2.

Avtorji seveda ciljajo na trg ljubiteljske elektronike, pa tudi večpredstavnih predvajalnikov. Predhodna generacija elektronike Pine64 je bila uporabljena celo v zanimivem prenosniku Pinebook z operacijskim sistemom Linux. Rock64 bo lahko uporabljal različne Linuxe (Debian) pa tudi Android 7.1.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentarji

boyyce | 10.7.2017 | 10:31

Ko bo mogoče inštalirati vse vrste windovsow potem bo zadeva postala zanimiva ... žal zame to še ni

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

Monitor na Facebooku

Monitor TV na YouTube

HRWrFBljAjU

  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji