Objavljeno: 7.7.2014 10:00

Pri potovanju v ZDA poskrbite za baterije elektronskih naprav

Če z letalom potujete v ZDA s prenosnimi računalniki, pametnimi telefoni, tablicami ali drugo elektroniko, morate poskrbeti za delujoče baterije, sicer naprav ne boste smeli vzeti s seboj, sami pa boste šli na dodaten pregled.

Ameriška agencija za varnost v prometu je sprejela sveženj novih ukrepov za zagotavljanje varnosti na letih v ZDA, ki med drugim določajo, da morajo biti vse elektronske naprave v ročni prtljagi delujoče. To pomeni, da vas bodo na kontrolnem pregledu na letališču prosili, da napravo vključite. Če ta tega ne bo sposobna, kar je največkrat posledica izpraznjenih baterij, je ne boste smeli vzeti na letalo, osebje pa vas bo pospremilo na podroben pregled. Ukrep bo veljal na letališčih v Evropi, Afriki in na Bližnjem vzhodu, a Agencija ne razkriva poimensko, na katerih letališčih.

Za ta ukrep so se odločili zaradi strahu, da naj bi bližnjevzhodne teroristične organizacije pripravljale teroristične napade na ZDA, razstrelivo pa bi pretihotapili v ohišjih pametnih telefonov.

K sreči imajo letališča v glavnem polnilce za standardizirane pametne telefone (microUSB), medtem ko je polnjenje ostalih naprav nekoliko teže izvedljivo.

http://www.tsa.gov/press/releases/2014/07/06/enhanced-security-measures-certain-airports-overseas

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji