Objavljeno: 5.11.2009

Prenovljeni Windows Live Hotmail in MSN

Microsoft je v zadnjem času temeljito prenavlja svoje spletne storitve, tokrat pa sta prišla na vrsto Windows Live Hotmail in spletni portal MSN. Za slovenske uporabnike je najbrž najpomembnejša novost prenovljeni Hotmail (tudi v slovenski različici), ki prinaša niz uodnih novosti. Sem sodijo hitrejše delovanje, več prostora za sporočila in 80 odstotkov bolj učinkovito filtriranje nezaželene e-pošte v primerjavi s predhodno različico. Med novimi funkcijami sta tudi možnost klepeta z uporabniki storitve Live Messenger neposredno iz e-poštnega predala in uporaba enotnega e-poštnega predala za različne e-poštne račune (tudi Google Gmail in Yahoo Mail).

Posodobitve vključujejo nov videz, na enem mestu pa lahko sedaj upravljamo več računov, med drugim tudi za storitev trenutnega sporočanja Messenger. Spremljanje elektronske pošte na poti je zdaj enostavnejše z novo spletno stranjo mobile.live.com, ki je bolj prijazna mobilnim telefonom in drugim prenosnim napravam. Hotmail se zdaj spogleduje tudi s socialnimi omrežji. Na posebni strani, ki se prikaže pri vsakem pošiljanju e-sporočila, so zbrane informacije o tem, kaj v omrežju Windows Live počnejo prijatelji, družinski člani in znanci. Na voljo so tudi informacije o njihovih aktivnostih na straneh drugih ponudnikov, kot so Facebook, Twitter in Flickr. Do elektronske pošte je mogoče dostopati tudi iz vseh odjemalcev, ki podpirajo POP3.

Microsoft je tudi prvič po desetih letih temeljito prenovil videz in funkcionalnost spletnega portala MSN. Novost bo prišla v širšo rabo v začetku naslednjega leta. MSN se lahko pohvali s povsem svežo, precej bolj pregledno in bolje organizirano prvo stranjo, ki se močno opira na storitve spletnega iskalnika Bing. Na posebnih zavihkih lahko tudi spremljamo aktivnosti v priljubljenih socilanih omrežjih in storitvah za trenutno sporočanje, kot so Facebook, Twitter in Messenger. Sicer pa je bil glavni poudarek avtorjev zmanjšanje števila povezav in povečanje števila relevantnih, denimo uporabniku lokalno zanimivih informacij. Več je tudi video vsebin.

http://www.windowslive.com

http://www.msn.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji