Objavljeno: 4.9.2021 09:30

Pot do ponovnega pristanka na Luni zaustavljena z – množico datotek PDF

Bezosovo podjetje Blue Origin je konec avgusta sprožilo tožbo proti ameriškim oblastem in konkurentu SpaceX, pri tem pa na kolena spravilo računalniško infrastrukturo pravosodnega ministrstva. 7 GB digitalnih dokumentov je bilo preveč.

Dokumentacija, ki jo je za tožbo pripravilo podjetje Blue Origin, obsega stotine dokumentov v različnih formatih, vseh pa je za kar 7 GB. Del težave je v tem, da sodišče, ki bo sprejelo tožbo, spletne prenose dokumentov omejuje na borih 50 MB, del pa v tem, da je treba dokumente najprej pretvoriti v PDF. Vse pretvorjene dokumente bo treba zato sestaviti v kose velikosti 50 MB, pri čemer imajo pristojni težave. Oz., če jim je verjeti, ima pri tem težave Adobe Acrobat, ki pri sestavljanju stotin dokumentov menda poklekne. Pri opravilu bo sedaj pomagal kar proizvajalec, podjetje Adobe…

Obe stranki sta se strinjali z odložitvijo začetka postopka, dokler pristojni ne bodo uredili tehničnih težav in/ali dokumente dostavili na DVDjih.

Tožba Blue Origin se sicer nanaša na dejstvo, da je NASA razpisala natečaj za razvoj pristajalnega modula za Luno, na katerem naj bi izbrala dva konkurenčna ponudnika, nato pa je zaradi varčevanja naročilo oddala le enemu, Muskovemu podjetju SpaceX. To naj bi za pristanek na Luni uporabilo vesoljsko plovilo Starship, prvotno imenovano BFR (kot »Big Fuc*in' Rocket).

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji