Objavljeno: 22.10.2013 01:00

Popravek za Windows 8.1 RT

Microsoft je le neka dni za uradno predstavitvijo operacijskega sistema Windows 8.1 nepričakovano iz spleta umaknil posodobitev za tablične računalnike Windows 8.1 RT. Razlog je bil v številnih poročilih uporabnikov, da jim je nadgradnja sesula (bricking) računalnike.

Pri Microsoftu so zelo hitro reagirali z umikom, obenem pa objavili tudi orodje za pomoč nesrečnim uporabnikom. Zanje je  kljub vsemu postopek reševanja precej kompliciran – za prenos pomoči v sili je potrebna druga tablica z Windows RT, s pomočjo katere uporabniki prenesejo popravek na ključ velikosti 4 GB.

Pri Microsoftu za zdaj še niso sporočili, kdaj bo nadgradnja za Windows 8.1 RT vnovič na voljo za prenos. Viri sicer navajajo, da je z napako prizadeta predvsem strojna oprema samega Microsofta, torej tablica Surface RT (pa še tu je menda takih primerov le 0,1%), ni pa podatkov o škodljivosti za izdelke drugih proizvajalcev.

DOPOLNITEV: Microsoft je med tem rešil težavo, menda je sporna ena od zagonskih konfiguracij. Posodobitev za Windows 8.1 RT je zopet na voljo uporabnikom.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji