Oglasno sporočilo
Objavljeno: 27.6.2018 07:00

Poletni Monitor!

Ob vrhuncu svetovnega pokala v nogometu smo pri Monitorju naredili večji preizkus novih televizorjev. Letos se je očitno dokončno prebudila tehnologija OLED, z njo bomo tudi na televizorjih prišli do odličnih kontrastov in barv. Vse boljši postaja tudi AndroidTV. Ob ustaljenih blagovnih znamk smo preizkusili tudi nekaj novih, nekoliko manj znanih. Če povzamemo -  preizkusili smo 13 modelov velikosti 55 in 65 palcev.

Ker se za marsikoga že začenjajo počitnice, smo se poglobili tudi v poletno fotografijo. Preizkusili smo nekaj fotoaparatov za na morje, pri tem omenili tudi akcijske kamere, za mnenje pa smo poprosili tudi nekaj resnih uporabnikov, med njimi na Arneta Hodaliča.

Ko smo že pri nogometnem prvenstvu - preberete si lahko tudi o tehnologiji, ki omogoča zelo natančno sledenje žogam in pomaga pri sodniških odločitvah. Tehnologija uspešno deluje tudi v tenisu, odbojki in številnih drugih športih, zahteva pa nekaj prilagoditev opreme (denimo namenske žoge).

Med posameznimi preizkusi velja posebej omeniti  Apple Car Play in Android Auto. Gre za sistema, ki omogočata upravljanje telefona preko zaslona, vgrajenega v armaturno ploščo avtomobila. Tako lahko telefon skrbi za navigacijo, predvajanje glasbe in upravljanje klicev, hkrati pa nam ne krade pozornosti, saj nam velik zaslon omogoča enostavnejše in varnejše upravljanje.

Preizkusili smo tudi zanimivega križanca med kolesom in električnim motorjem, Qulbix Q140MD Core, terensko kolo slovenskega podjetja Qulbix. Čeprav gre za nišni proizvod, ponuja res zabavno terensko vožnjo, sposoben pa je hitrosti do 95 km/h.

Med novimi telefoni smo tokrat preizkusili Huaweijev dvojček P20 in P20 Lite. Najzmogljivejšega P20 Pro smo preizkusili že prejšnji mesec, tokrat sta na vrsto prišla nekoliko cenejša, a še vedno zmogljiva brata. V laboratorij pa je prišla tudi nova Nokia 8 Scirocco. Gre za telefon vrhunskega oblikovanja z naloženim sistemom Android One. Preizkusili smo še nekaj novih prenosnikov, med njimi je vsekakor najzanimivejši Acerjev novi igričarski Predator Helios 500 z Intelovim procesorjem Core i9 in Nvidiino GeForce GTX 1070. Za 3400 evrov!

V zadnjih tednih je bilo pestro tudi z dogodki, zato si lahko preberete vse o Applovih novostih iz konference WWDC in o sejmu Computex, namenjenemu predvsem računalniški železnini.

V prilogi Monitor Pro, namenjeni poslovnemu IT, tokrat nekaj besed o GDPRju in o upravljanju z dokumenti - tudi državnimi.

Kot vedno, je tudi v tej številki še veliko preizkusov, mnenj, novic in še česa.

  

Poleti si vsako leto vzamemo en mesec premora, zato bo naslednja številka izšla v torek, 28. avgusta.

 

Še vedno pa je na voljo tudi posebna tematska številka, posvečena kripto svetu. Tako redna julijska številka kot posebna poletna številka bosta naprodaj preko celega poletja.

Digitalni Monitor

Monitor lahko berete tudi v spletni različici HTML, vse dosedanje številke revije so brezplačno na voljo v našem spletnem arhivu, na DVDju pa je voljo tudi celotna paleta številk v formatu PDF.

Monitor lahko berete tudi na telefonih in tablicah Apple in Android, pa tudi v spletni trgovini:

Android: www.monitor.si/monitor_play

iPhone: www.monitor.si/monitor_iphone

Splet: revija.monitor.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji