Objavljeno: 2.4.2020 13:00

Pod težo kritik Zoom obljublja temeljit pregled varnosti

Plaz kritik, ki se je samo v tem tednu zgrnil nad družbo Zoom zaradi varnostnih ranljivosti in pomanjkljivosti, je bil kot kaže tolikšen, da se je podjetje nemudoma odzvalo z javno razgrnjenim načrtom, ki med drugim vključuje interno preiskavo.

V Monitorju smo o varnostnih ranljivostih storitve Zoom že pisali:

Direktor družbe Eric S. Yuan je v svojem blogu zapisal, da bo Zoom nemudoma začel s preiskavo, ki bo naslovila vse vidike varnosti, zaupnosti in spoštovanja zasebnosti. V preiskavo bodo menda vključili zunanje strokovnjake, obljubili pa so tudi, da bodo rezultate preiskave delili z javnostjo, saj poudarjajo, da želijo biti pri svojem početju transparentni.

Med ukrepe med drugim sodi tudi natančen pregled izvorne kode, privolitev na penetracijske varnostne teste, vse s ciljem, da bi okrepili varnostni mehanizem in povrnili zaupanje uporabnikov. Med drugim naj bi v podjetju uvedli posvetovalni odbor za varnost, v katerega bodo povabili tudi člane iz drugih podjetij.

Posredno pa je v Yuan v sporočilu tudi prvič javno potrdil, o kakšni porasti števila uporabnikov govorimo v času krize. Zoom je tako v januarju imel okoli 10 milijonov dnevnih udeležencev v konferencah, kar je že tedaj zaradi krize na Kitajskem pomenilo velik skok uporabe. Nato pa se je v marcu število hkratnih dnevnih uporabnikov povzpelo kar na 200 milijonov! Sem sodijo tako uporabniki plačljivih, kot tudi brezplačnih storitev. To je precej več, kot so poročale neodvisne analitske družbe, ki pa nimajo neposredni vpogled v število uporabnikov.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji