Objavljeno: 3.4.2013

Pismo bralca - Firefox Portable in certifikati

Imam vprašanje oziroma dvom, ki bi ga rad razrešil. Za dostop do Klika uporabljam Firefox Portable, ki je na USB ključu (kjer so tudi certifikati). Slišal sem, da se kljub temu, da uporabljam program in certifikat, ki sta na USB ključu, zapišejo certifikati v register računalnika, v katerega je vtaknjen USB ključ. In da so tako ti certifikati še vedno v "nevarnosti", da jih nekdo sname iz registra tudi potem, ko USB ključ že iztaknem iz računalnika. Ali to drži in če drži, kakšni so varnostni ukrepi, da to preprečim?

Robert 

Monitor:

Ne, Firefox svojih certifikatove ne shranjuje v registru (ne glede na to, ali je nameščen lokalno ali na ključku). V primeru, da je program nameščen, se shranjujejo uporabniški profil, v datoteko cert8.db. Ta profil se nahaja v različnih folderjih glede na operacijski sistem, najdemo ga takole).

V primeru Firefox portable je shranjen na USB ključku. Skratka, certifikati se ne nalagajo v register.

 

 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentarji

faganel | 3.4.2013 | 12:46

Zanimivo ... doma imamo tudi "težave" s temi certifikati, zato me zanima kako se (seveda step by step) "naredi" tak ključek in kakšni ključki so priporočljivi, zanesljivi za to zadevo?

Jure Forstnerič | 3.4.2013 | 13:30

Prenosljivo različico Firefoxa najdemo tule: http://portableapps.com/apps/internet/firefox_portable Povezava do navodil za namestitev je tudi na omenjeni strani. Pravzaprav le zaženemo namestitveni program in nastavimo lokacijo (se pravi USB ključ). Iz tega ključka lahko sedaj uporabljamo Firefox, v katerega namestimo certifikate kot smo vajeni iz navadnega FFja. Ključek bo vsak dober, a pri zanesljivosti ne moremo podati kakšnih konkretnih podatkov - backup je v vsakem primeru pomemben.

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji