Oglasno sporočilo
Objavljeno: 1.12.2021

Pametni prehod na brezpapirno poslovanje

Brezpapirno poslovanje ni zgolj odrekanje »pregrešni« porabi papirja. Ne pomeni samo izogibanja tiskanju in načina zniževanje stroškov. No, s tem bi sicer prihranili nekaj drobiža, ampak pravi prihranek je drugje, saj brezpapirno poslovanje pomeni veliko več. Seveda je ključno, da vse, kar smo navajeni obdelovati, sporočati in hraniti na papirju, postopoma prenesemo v elektronski svet in v prvi vrsti stremimo k izogibanju tiskanja ter k pretvorbi iz papirne oblike v digitalno. Vendar je vse to zgolj pot do želenega cilja.

GRAD, d. d., vam s svojimi 33-letnimi izkušnjami pomaga razumeti brezpapirno poslovanja in ga vpeljati v vaše poslovanje. Na podlagi let razvoja in zagotavljanja kakovostne programske opreme na področju celovite podpore poslovanja, vam lahko ponudi prava znanja in orodja za pametni prehod na brezpapirno poslovanje.

Dejanski cilj brezpapirnega poslovanja je elektronsko poslovanje (e-poslovanje), kar je vitkejši način izmenjave in obdelave podatkov. Poleg manjše porabe papirja vključuje še druge elemente, ki pripomorejo k izboljšanju procesov poslovanja.

Optimizacijo: Pravilno in postopno uvajanje e-poslovanja izloči zamudne in potratne načine obdelave ter izmenjave podatkov, hkrati pa izboljša hitrost, natančnost, sledljivost in nadzor. Vsi udeleženci prejmejo usklajene in ažurne informacije istočasno. Izognemo se podvojenemu delu, prekomernemu usklajevanju, čakanju na informacije in tveganju napak. Optimizacija vodi v neposredno zniževanje stroškov.

Varnost in trajnost: Tudi hramba je v prvi vrsti povezana z zniževanjem stroškov, kar dosežemo z elektronsko hrambo pri stroških papirja, prostora in vzdrževanja. Prava dodana vrednost pa je v varnejšem in trajnejšem hranjenju ter hitrejšem in preglednejšem iskanju arhivskih podatkov.

Okoljevarstvo: Manjša poraba papirja ne pomeni le nižanja stroškov za posameznika oziroma posamezno podjetje, ampak tudi manjšo škodo za okolje in ne nazadnje tudi nižji strošek za celotno družbo.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji