Objavljeno: 12.1.2016 01:00

Pametni dežnik

V poplavi tipal, ki so vgrajena v oblačila, hišne pripomočke, športne rekvizite in druge predmete, smo zdaj dobili tudi pametni dežnik. Startup Wezzoo, ki sicer ponuja nadvse zanimivo mobilno aplikacijo in storitev za vremensko napoved, kjer stanje na mikrolokaciji posredujejo posamezniki po principu skupinskega deljenja podatkov (crowdsourcing), je na sejmu CES predstavilo dežnik, ki ima v sebi vgrajeno pravcato malo vremensko postajo.

Dežnik z imenom Oombrella ima v ročaju vgrajeno elektroniko in tipala, s katerimi lahko uporabnika opozori na bližajoči se naliv tudi 15 minut pred dogodkom. Dežnik je prek brezžične povezave povezan s pametnim telefonom in pripadajočo aplikacijo, ki podatke za napoved zajema iz različnih virov. Poleg tipal v dežniku spremlja tudi zapise drugih uporabnikov storitve Wezzoo, ki so v bližini, zapise v družabnih omrežjih (Tweeter), podatke zasebnih vremenskih postaj dostopnih prek interneta in druge vire.

Za nameček zna Oombrella uporabnika opozoriti, če je v primeru slabega vremena pozabil vzeti s sabo dežnik, pa tudi v primerih, ko se dežnik preveč oddalji od lastnika. Denimo, da smo ga pozabili v restavraciji. Wezzoo bo dežnik Oombrella kmalu ponudil kot projekt na Kickstarterju.

HDJ7bz9GN0s

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji