Osvežitev preizkušanja Office 2016

Objavljeno: 6.7.2015 01:00 | Teme: Office, microsoft

Microsoft je pri razvoju pisarniškega peketa Office 2016 ubral podobno pot, kot pri Windows 10 – novost predstavljajo po kosih in to precej bolj pogosto, kot v preteklosti. Nova osvežitev preizkusne različice nadaljuje z dosedanjo strategijo. Novosti so sicer zanimive, a ne nepogrešljive.

V preglednici Excel so tako predstavili cel niz novih tipov poslovnih grafov, kot so Waterfall, Histogram, Pareto, Box&Whisker, Treemap in Sunburst. Če še niste slišali za njih, jih verjetno ne rabite, sicer boste najbrž navdušeni.

Word je dobil dograjeno različico zamisli iz prve predogledne različice, torej s področja skupinskega urejanja dokumentov. Če dokument shranimo v spletnem pomnilniku OneDrive for Business, bomo lahko v realnem času spremljali, kako drugi tipkajo in urejajo odprt dokument.

Microsoft je tudi dopolnil storitev za poizvedbe znotraj pisarne, ki so mu dali ime Insight. S pomočjo te funkcije lahko zdaj neposredno iz Excela ali PowerPointa poiščemo razlago izbrane besede ali fraze, najdeno vsebino pa tudi elegantnejše vgradimo v dokumente.

Za nameček je Microsoft poskrbel za bombonček in predstavil programček, ki enačbe, ročno napisane s prstom, pisalom ali miško samodejno spremeni v lično oblikovano digitalno različico, ki jo nato lahko seveda še popravljamo. Pričakujemo lahko, da bo Microsoft v naslednjih različicah prikazal nov set novosti, s katerimi želijo primamiti zlasti dosedanje kupce.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!
Prijava

Komentarji

Floki123 | 6.7.2015 | 11:17

a res, končno so ugotovil, da je waterfall zelo dorbrodošel!

Vlajke | 7.7.2015 | 23:29

Najbrž ste mislili OneDrive in ne OneNote...

Matjaž Klančar | 8.7.2015 | 08:46

Tako, ja.

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki