Objavljeno: 7.12.2004

Odprta vrata srečanja Oracle OpenWorld

V začetku decembra so se v San Franciscu prvič v zgodovini srečanj Oraclovih uporabnikov in razvijalcev ti srečali na skupni konferenci. Oracle OpenWorld, ki tokrat združuje srečanje uporabnikov poslovne programske opreme (AppWorld) in tehnološko srečanje (OpenWorld). Preko 25.000 udeležencev je lahko na več kot 600 dogodkih spremljalo najnovejše dosežke Oracla in partnerjev na naslednjih področjih:

Programi za informacijsko dobo - Oracle je sprejel izziv razvoja nove vrste programov, ki temeljijo na drugačni obdelavi in predstavitvi podatkov, kot smo jo bili vajeni v preteklosti. Zbrani okrog enotnega, optimiziranega podatkovnega modela, so novi programi razviti z vizijo učinkovitega črpanja vseh potrebnih informacij, ki lahko postanejo znanje za pravilne in pravočasne poslovne odločitve.

Podatkovna vozlišča (data hubs) - v resničnih pogojih poslovanja je težko čez noč spremeniti informacijski sistem in preiti na enotno zbirko podatkov ter novo programsko opremo. Oracle zato že več kot leto dni razvija tehnologijo podatkovnih vozlišč, ki omogočajo povezovanje večjega števila obstoječih programov (kot je npr. SAP) v enovit podatkovni sistem, primeren za nadaljnjo obdelavo z Oraclovo programsko opremo. Vozlišča so doživela odličen sprejem pri strankah in bodo v kratkem tudi uradno objavljena.

Razpredeno računalništvo (grid) - številna razpoložljiva sredstva podatkovnih središč ostajajo neizkoriščena, podjetja pa se soočajo s problemi stopnjevanja zmogljivosti (scalability). Oracle ponuja odgovor na oba problema skozi razpredeno računalništvo, ki omogočajo izvajanje obstoječih poslovnih programov, brez sprememb, na večjem številu heterogenih sistemov.

Oracle je na konferenci predstavil tudi nove rešitve s področja poslovnega obveščanja (business intelligence), združevanja sistemov (integration) ter upravljanja vsebin za podjetja (enterprise content management). Zelo opazen je tudi poudarek na rešitvah za mala in srednja podjetja. Predsednik Oracla, Charles Phillips, je na tiskovni konferenci poudaril, da je novo odkrito zanimanje za manjša podjetja preprosta posledica dejstva, da imajo končno pripravljeno ustrezno ponudbo zanje. Ekipa v Oraclu je namreč prilagodila kodno osnovo strežnikov 10g in poslovnih programov 11g v nove različice, ki se enostavno namestijo in so posebej prilagojene rabi v manjših poslovnih sistemih.

http://www.oracle.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji