Objavljeno: 3.1.2020 10:00

Novosti na področju televizorjev

V pričakovanju otvoritve tradicionalnega sejma CES v Las Vegasu v drugem tednu januarja, so nekateri proizvajalci v javnost poslali namige o novostih na področju televizorjev, ki jih lahko pričakujemo v letu 2020.

Samsung bo tako na sejmu prikazal povsem nove televizorje QLED z ločljivostjo 8K, ki imajo tako tanke robove, da bodo praktično nevidni, če bomo na televizor gledali z razdalje. Fotografije, ki so se pojavile v internetu, pričajo o tem, da bo Samsung z modeli Q900T in Q950T skušal oponašati stenske slike. Brez dvoma bodo zanimiva možnost za estetsko umestitev televizorja v prostor.

LG medtem za CES pripravlja naslednjo generacijo televizorjev OLED, pri katerih lahko zaslon zvijemo v tulec. Za razliko od lanskoletnega modela, kjer se je zaslon zvil navzdol v manjšo omarico, bo naslednjega generacija omogočila, da se bo zaslon spustil iz ležišča v stropu. Gre za 65-palčni zaslon, kar daje slutiti, da bo tovrstni televizor cenovno bolj pristopen, montaža v strop, kjer lahko gravitacija poskrbi za strukturno trdnost razprtega zaslona, pa na bolj preprost mehanizem.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji