Objavljeno: 12.1.2006

Novo zaračunavanje za Vodafone live!

Si.mobil je spremenil način zaračunavanja dostopa do vsebin na mobilne portalu Vodafone live!, ki je od poletja ponujal brezplačen prenos podatkov, a zaračunavanje skoraj vseh vsebin.

Prenos podatkov pri dostopu do portala ostaja brezplačen, brezplačne so sedaj tudi novice, vreme in promet ter preverjanje stanja porabe, za kar je bilo prej potrebno plačati od 10 do 30 tolarjev.

Vendar pa je sedaj zaračunan vsak dostop do portala z 20 tolarji. Ta način je sicer bolj prijazen uporabnikom, ki želijo portal uporabljati za dostop do osnovnih informacij, vendar pa neprijazen do tistih, ki to počno pogosto. Vseeno je ponudba ugodnejša kot zaračunavanje prenosa podatkov, saj se pri nalaganju osnovne strani portala prenese okrog 10 KB, kar po osnovnem ceniku znaša 10 tolarjev (cena 1 tolar za 10 KB namreč velja le pri podatkovnih paketih in pri prenosu nad 1 MB).

Uporabniki s podatkovnim paketom GPRS Unlimited pa do portala dostopajo brezplačno. Po Si.mobilovih zagotovilih tako sedaj ponujajo cenejši dostop do portala kot konkurenčni Mobitel, po njihovih izračunih naj bi pri ogledu ali nakupu ene vsebine uporabnik v povprečju porabil 100 tolarjev manj.

http://www.simobil.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji