Objavljeno: 11.12.2013 01:00

Novi poslovni prenosniki HP

Hewlett Packard je na konferenci HP Discover v Barceloni razkril nekaj računalniških novosti, med katerimi sta najbolj zanimiva nova prenosnika iz družine za poslovno rabo EliteBook. EliteBook Folio 1040 G1 je ultrabook z debelino le 1,5 cm in težo manjšo od 1,5 kg, ki nudi poslovno standardno velikost zaslona 14-palcev. Ta je na voljo v različicah z ločljivostmi 1600 x 900 ali 1920 x 1080 pik.

Kupci lahko izbirajo med klasičnimi diski in enotami SSD ter procesorji Intel Core i5 oziroma i7. Največja posebnost novega prenosnika je Synapticsova nova sledilna ploščica ForcePad, ki nudi površino občutljivo na pritisk. Z različno močnimi pritiski in kretnjami lahko krmilimo precej več funkcij kot doslej, med drugim pa tudi določamo na primer hitrost gladkega premikanja vsebine na zaslonu. HP je pri Synapticsu dosegel, da bo EliteBook Folio 1040 imel to tehnologijo za določeno obdobje na voljo ekskluzivno. Cena novega prenosnika se prične pri 1.300 dolarjih (velja za ZDA, brez DDV).

Druga zanimiva novost je konvertibilni prenosnik EliteBook Revolove, kjer se zaslon vrti okoli svoje osi in celoto iz klasičnega prenosnika spremeni v tablični računalnik. Kljub tej tehnologiji je prenosnik precej tanjši od podobnih modelov iz preteklosti, premore pa tudi najsodobnejšo elektroniko s procesorji Haswell. Cene se tu pričnejo pri 1.364 dolarjih.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji