Objavljeno: 25.11.2009

Novi Monitor že na voljo

Mesec je ponovno naokoli, kar pomeni, da se je na prodajnih policah zopet znašla nova številka revije Monitor. Ker se počasi že bližajo prazniki, smo pripravili velik preizkus izredno priljubljenih digitalnih fotoaparatov. Zanimal nas je predvsem spodnji del ponudbe, torej modeli, katerih cene se gibljejo do 200 evrov.

Pri zanimivih igračah vsekakor velja omeniti Amazonov e-bralnik Kindle, ki obljublja nove čase za elektronske knjige. V našem članku si lahko preberete, ali že lahko počasi nadomesti navaden papir, ali bo treba še malo počakati. Predvsem za umetniške duše pa bo velik preizkus grafičnih tablic, ki nadomestijo računalniške miši pri delu z grafičnimi programi.

V daljšem članku smo se tudi posvetili vprašanju 32 oziroma 64 bitnih procesorjev, operacijskih sistemov ter programov. Kaj je ozadje teh bitov in zakaj so pomembni, vmes pa seveda tudi kar nekaj tehnične in tudi zgodovinske podlage. V tej številki smo si tudi ogledali dve zanimivi področji spletnih storitev - storitve za spletno sodelovanje ter strani, ki omogočajo spletno urejanje fotografij.

Poleg vsega naštetega pa seveda še veliko drugih zanimivosti, od novic pa do strojne opreme. Med slednjo se najde nekaj novih prenosnikov ter brizgalnih tiskalnikov, prenosnik s tehnologijo 3D, preizkusili pa smo tudi nekaj novih Atijevih grafičnih kartic.

http://www.monitor.si/revija.php?id=121

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji