Objavljeno: 13.2.2000

Novi brizgalniki Epson

Epson je v ZDA predstavil nov rod barvnih brizgalnikov, ki so optimalizirani za tiskanje digitalnih fotografij. Glavna novost tiskalnikov je sistem barv in papirja, ki omogoča še manjše barvne pike kakor doslej, predvsem pa bolj trajne izpise. Z novo kemično sestavo barv in posebnim premazom papirja pri Epsonu zagotavljajo obstojnost natisnjenih slik vsaj 10 let ali več, če so te hranjene v primernem okolju. Novinci uporabljajo že doslej znano tehnologijo Advanced Micro Piezo, ki omogoča tisk z ločljivostjo 1440 × 720 pik, a za tisk uporabljajo tiskalno glavo s šestimi barvami.

Prva novost je tiskalnik Epson Stylus Photo 870, ki nadomešča dosedanji model Photo 850, za stopničko višje pa je model Stylus Photo 1270, ki omogoča tisk tudi na papir velikosti A3. Tretja novost je tiskalnik Epson Stylus Photo 875DC s čitalnikom za pomnilniške kartice. Pri Epsonu so se ob tem domislili zanimive izvedbe, saj ima čitalnik posebne vmesnike, s katerimi lahko bere različne pomnilniške kartice. Epson bo tiskalniku sprva dodajal vmesnik za kartice Compact Flash, pozneje pa pridejo na vrsto še vmesniki za kartice Smart Media in Sony Memory Stick.

Zanimiva novost je tudi poseben nosilec, s katerim lahko v tiskalnik namestimo rolo fotografskega papirja, s čimer dobimo možnost neprekinjenega tiska fotografij do robov fotografije. Tiskalniki bodo v prodaji aprila ali na začetku maja.

http://www.epson.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji