Objavljeno: 5.1.2019 01:00

Nove podrobnosti o Samsung Galaxy S10

Bliža se obdobje, v katerem Samsung tipično predstavi nove modele pametnih telefonov Galaxy S10, zato se število podrobnosti, ki curljajo, hitro množi. Na spletu se je pravkar pojavila fotografija, ki menda ponazarja končni videz novega »standardnega« S10, torej tistega z diagonalo zaslona 5,8 palcev.

Kot je razvidno, se je Samsung odločil zaslon razpotegniti do vseh robov, namesto zdaj že običajne zareze, kjer se tipično nahajajo fotografska in druga tipala, pa se je odločil le za manjšo odprtino za objektiv, ki je postavljen z nameček v kot zaslona. Samsung očitno misli, da je tam fotografsko tipalo manj opazno oziroma moteče.

Natančnejši pregled fotografije nakazuje tudi, da je zgornji vidni rob zaslona kljub vsemu nekoliko nižje od roba telefona, saj so tja postavili zgornji zvočnik. Je pa kljub vsemu zaslon precej bližje vrhu telefona, kot doslej.

Med pomembnimi novostmi novega telefona bo tudi odsotnost bralnika prstnih odtisov na zadnji strani telefona. Toda Samsung kljub vsemu ne bo preklopil zgolj na razpoznavo obrazov za avtentikacijo, kot to trenutno počne Apple, temveč bo bralnik prstnih odtisov vgradil pod zaslon.

Mimogrede, bralnik prstnih odtisov pod zaslonom bo deloval na podlagi utrazvočne razpoznave prstov (za razliko od sedanjih rešitev podjetij Huawei in denimo OnePlus, ki prstni odtis dejansko fotografirajo), kljub temu, da bo nad njim delujoč zaslon. Tak tip delovanja pa utegne dobiti še eno zanimivo nadgradnjo. Samsung menda pripravlja tehnologijo Sound On Display (SoD), kjer je celoten zaslon obenem tudi zvočnik, menda s precej bolj kvalitetnim zvokom od tega, kar smo navajeni pri sedanjih telefonih. Verjetno pa bo tehnologija SoD predstavljena na letošnjem sejmu CES le kot prototip in še ne bo uporabljena v telefonih Galaxy S10.

Iz drugih virov je zdaj že moč dokaj natančno napovedati, da bo Galaxy S10 pravzaprav »družina« izdelkov, saj jih prihaja najmanj 5! Doslej se je precej govorilo o telefonih, ki bodo menda imeli imena: Galaxy S10 Lite, Galaxy S10 Edge, Galaxy S10 Plus in Galaxy S10 5G. Pojavil se je še peti model: Galaxy S10 Bolt. Ta naj bi imel vse kar Galaxy S10 5G, a večji akumulator, ki bo morda ekskluzivno na voljo le za nekatere operaterje (omenja se Verizon).

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji