Objavljeno: 2.1.2014

Nove podrobnosti o Midori

 Pricurljalo je nekaj več detajlov o skrivnostnem Microsoftovemu  projektu Midori oz. njihovemu operacijskemu sistemu nove generacije. Projekt t. i. neokenskega operacijskega sistema se namreč vsaj delno počasi bliža svoji komercializaciji, je tik pred koncem leta poročal ZDNet.  Za Midori smo prvič slišali okoli leta 2008, ko se je šepetalo o procesorsko povsem neodvisnem operacijskem sistemu (x86, x64 in ARM), ki bo procese izvrševal izolirano (Software Isolated Processes), ki bo pri delovanju zanesljiv, prijazen računalništvu v oblaku, in ki bo presekal vsako generacijski zvezo s katerokoli dosedanjo različico Oken in njihovim grafičnim uporabniškim vmesnikom.

Projekt naj bi zdaj organizacijsko postavili pod skupino Unified Operating System, ki jo vodi izvršni podpredsednik Microsofta  Terry Myerson, še do nedavnega pa je Midori veljal za nekakšen inkubacijski tvor, ki so ga brez vidnega potenciala razvijali znotraj podjetja.

Midori bi lahko kot odprtokodni sistem izšel že v letu 2014,  še pred tem pa morajo pri Microsoftu doreči tudi časovni načrt oz. t. i. roadmap projekta, kot temu rečejo Američani in nekatere druge podrobnosti, kar trenutno počnejo v okviru skupine Unified Operating System. 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji