Objavljeno: 9.9.2004

Nokia 9300 -- novi Communicator

Nokia je predstavila novo generacijo priljubljenega pametnega telefona Communicator, ki je manjša in lažja od predhodnikov. Nokia 9300, kot se telefon imenuje ima povsem novo obliko z bolj zaobljenimi linijami, tako kot doslej pa ima pod pokrovom skrito popolno tipkovnico in zaslon s 65.536 barvami. Nov telefon deluje v omrežjih GSM, GPRS in EDGE, novost pa je tudi možnost vzpostavitve konferenčnih klicev, s katerimi lahko povežemo pet uporabnikov.

Nokia 9300 precej izboljšuje podporo za elektronsko pošto, saj podpira med drugim tudi tehnologije SyncML in BlackBerry Connect, ki so jo licencirali od istoimenske družbe. Poleg tega aparat podpira protokole SSL/TSL, IPsec, vgrajena pa so tudi orodja za protivirusno zaščito in požarni zid. Vgrajeni spletni brskalnik podpira protokole XHTML, HTML 4.01 in JavaScript 1.3.

Temelj vsega je operacijski sistem Symbian 7, vgrajenih je pa cel niz pisarniških programov ter koristih orodij, kot je na primer pregledovalnik datotek Acrobat PDF. Telefon ima vgrajenih 80 MB pomnilnika, s karticami MMC pa ga lahko razširimo do 2 GB. Za povezavo z računalnikom služi vmesnik USB, možna pa je tudi povezava prek vmesnika bluetooth.

http://www.nokia.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji