Objavljeno: 24.7.2019

Najbolj priljubljene mobilne aplikacije v Sloveniji

Po podatkih analitskega podjetja App Annie je med slovenskimi uporabniki, kljub zadnjemu »škandalu«, še vedno najbolj priljubljena aplikacija – FaceApp. Tako na iPhonih, kot na telefonih Android.

Spomnimo, aplikacija FaceApp, o kateri smo pri Monitorju, takrat še v različici za PC, pisali že v začetku leta 2018, fotografijo uporabnikovega obraza s pomočjo strojnega učenja (»umetne inteligence«) poskuša spremeniti v postarano različico le tega. Rezultati so različno uspešni, ključno pa seveda je, da aplikacija vse zajete fotografije uporablja za urjenje svojih algoritmov, predvsem pa, da se uporabniki ob uporabi aplikacije odpovedujemo »pravicam do svojega obraza«. To, da je podjetje, ki stoji za aplikacijo ruskega izvora, pa je seveda že tematika za teoretike zarot (kajti nekaj »ruskega« je zagotovo bolj hudo kot nekaj »ameriškega«, kot je denimo Facebook, mar ne).

Kakorkoli, App Annie beleži, da slovenski uporabniki na Androidih poleg FaceApp najbolj nameščamo zastonjske igre - Jelly Shift, OnPipe, Line Color, Fun Race 3D, Wrecking Ball in tako naprej. Tudi na iPhonih so najbolj priljubljene zastonjske igre, le naslovi so do neke mere drugačni. Zanimivo je, da tudi med plačljivimi aplikacijami prednjačijo igre – Microsoftov Minecraft, Evertale, Grand Theft Auto, Geometry Dash, na iPhonih pa tu najdemo tudi nekaj aplikacij izobraževalnega ranga (SkyView, PeakFinder), ki so na androidih sicer zastonj.

 

 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji