Objavljeno: 8.11.2018 09:00

Najbolj brano v letu 2018 #15/20 - Samsung pokazal zložljivi telefon

Samsung je na dogodku, namenjenemu razvijalcem, pokazal prototip zložljivega telefona.

Prototip so pokazali res na hitro, o njem pa povedali zelo malo. Ta hip naj bi šlo bolj za preizkusno različico, s katero preizkušajo tehnologijo zaslona – temu zaslonu so dali oznako »Infinity Flex«. Telefon je sicer videti razmeroma debel, po obliki oziroma delovanju spominja na majhno knjigo, zaslon je torej skrit v notranjosti, dodaten majhen zaslon je na zunanji strani.

Naprava s takim zaslonom naj bi prišla v prihodnjem letu, podobne telefone naj bi razvijali tudi drugi proizvajalci. Samsung je pri tem pokazal tudi prenovljen vmesnik, imenovan OneUI, telefon z možnostjo priklopa naj bi imel pri vmesniku še nekaj dodatnih prilagoditev. Tako bomo lahko na večjem zaslonu upravljali s tremi okni hkrati, podporo takim zaslonom so napovedali tudi pri Googlu, torej bo šlo tudi za širšo podporo, vgrajeno v Android, s programskimi dodatki proizvajalca.

Omenjen prototip je imel notranji zaslon diagonale 7,3 palcev in ločljivosti 2152 × 1536, zunanji zaslon na prednji strani je po diagonali meril 4,6 palca. V prvem letu lahko torej pričakujemo telefone, po velikosti podobne trenutnim modelom z diagonalami zaslonov nekje čez pet palcev. Ti pa se bodo odprli in v takem načinu ponudili približno dvakratno površino zaslona.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji