Objavljeno: 21.10.2019 05:00

Nadgrajena resničnost v očalih za plavalce

Kanadsko startup podjetje Form ponuja zanima plavalna očala, ki omogočajo projeciranje koristnih podatkov na samo zaščitno lečo očal. Uporabljena je tehnologija, ki je delno povzeta iz pametnih vizirjev, ki jih že desetletja uporabljajo piloti vojaških letal.

Očala Form so navzven podobna običajnim plavalnim očalom, le da so nekoliko večja in težja. Vsa elektronika prikazovalnika je vgrajena ob rob ene od obeh zaščitnih leč za plavalca. Na tem mestu sta tudi dve dobro zaščiteni tipki, ki omogočata vklop naprave in izbiro prikaza podatkov na zaslonu.

Uporabnik lahko vidi celoten čas plavanja, preplavano razdaljo, čas porabljen za dolžino bazena, razdaljo preplavano na zamah roke in porabljene kalorije. Vgrajeni merilnik pospeškov zna zaznati smer plavanja in menda celo stil plavanja (kravl, prsno, hrbtno).

Form rešuje večno težavo plavalcev, ki med plavanjem nimajo možnosti spremljanja dosežkov, če želijo ostati koncentrirani na plavanje. Plavalna očala z nadgrajeno resničnostjo to odpravljajo na najmanj moteč način. Form se zna povezati tudi s pripadajočo aplikacijo za pametne telefone iOS in Android, na katerih nudi različne statistike in analizo plavanja.

Vgrajeni akumulator zadostuje za okoli 16 ur plavanja, plavalna očala pa lahko na varen način napolnimo prek posebnega vmesnika, ki omogoča brezžično polnjenje baterij. Plavalna očala Form stanejo 199 dolarjev, kar ni ravno malo, vendar lahko predstavlja koristen pripomoček za ljubitelje plavanja in treninge tekmovalcev.

GuEj8AiOzo0

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji