Objavljeno: 13.6.2024 05:00

Musk nepričakovano odstopil od tožbe zoper OpenAI

Elon Musk je nepričakovano umaknil tožbo zoper OpenAI, ki jo je bil vložil konec februarja letos. Tedaj je podjetju očital pretesne povezave z Microsoftom, Samu Altmanu pa opustitev poslanstva podjetja, ki je neprofiten razvoj umetne inteligence. Musk ni pojasnil, zakaj je sedaj od tožbe odstopil.

Sodišču je poslal predlog, da se tožba zavrže, ne da bi navedel razloge. To je storil le dan pred zaslišanjem, na katerem bi sodišču OpenAI predstavil svoje razloge, da se tožba zavrže. Musk predlaga to isto, a na način, ki mu v prihodnosti omogoča ponovno vložitev tožbe. OpenAI pa je v odgovoru na tožbo zapisal, da je celo sam Musk v preteklosti podpiral profiten razvoj umetne inteligence, saj je celo predlagal pripojitev OpenAI v Teslo.

Še v začetku tega tedna je bil Musk precej besen na OpenAI, dodatno pa ga je razjezilo sodelovanje z Applom. Na družbenem omrežju X je na primer zapisal, da se Apple sploh ne zaveda, kaj se zgodi, ko podatke izročijo OpenAI. Omenimo še, da je Musk julija lani ustanovil svoje podjetje za razvoj umetne inteligence xAI, ki je novembra izdalo orodje Grok.

 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji