Objavljeno: 16.11.2005

Microsoftove novosti za poslovna okolja

Microsoft je na dogodku Microsoft IT Forum predstavil nove izdelke in rešitve za poslovna okolja, med katerimi so nov virtualizacijski strežnik, rešitev za visokozmogljivo računalništvo ter nova orodja za upravljanje sistemov. Končnim uporabnikom v podjetju je namenjeno novo orodje za namizno iskanje v poslovnih okoljih. Virtual Server 2005 R2 prinaša izboljšano zmogljivost, razpoložljivost in razširljivost za konsolidacijo strežnikov, migracijo s starejših programov, povrnitev sistema v primeru katastrofe ter preizkušanje in razvoj programske opreme.

Na voljo je druga preizkusna različica Windows Compute Cluster Server 2003 Beta 2. Gre za 64-bitno izvedbo strežnika za visokozmogljivo računalništvo s strežniki povezanimi v gruče (HPC). Za to platformo že nastaja prek 20 rešitev na področjih proizvodnje, geologije in naravoslovnih znanosti razvija, ki izkoriščajo računsko zmogljivost strežnikov v gručah. Poleg tega Microsoft pri razvoju sodeluje tudi z več akademskimi ustanovami.

Microsoft je napovedal tudi, da bo v decembru v proizvodnjo predal System Center Capacity Planner 2006, ki prinaša nove možnosti na področju načrtovanja zmogljivosti in analiziranja delovanja izdelkov Exchange Server 2003 in Microsoft Operations Manager (MOM) 2005. Za poslovna okolja je podjetje predstavilo tudi orodje za namizno iskanje Windows Desktop Search, s katerim lahko uporabniki najdejo potrebne podatke tako na svojem namizju kot tudi na intranetnih straneh in spletu.

http://www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji