Objavljeno: 24.10.2013 01:00

Microsoftov napad na iWork

Apple je na nedavni predstavitvi novih tablic iPad in računalnikov Mac objavil obrobno novico, ki pa ima morda globlji pomen, kot se sprva zdi. Za uporabnike njihovih računalnikov so zdaj operacijski sistem in pisarniški paket iWorks brezplačni. S tem so več kot očitno napadli Microsoft, ki za operacijski sistem in Office, razen v primerih svojih tablic Surface, še naprej pričakuje plačilo.

Ob tem je Tim Cook med predstavitvijo hudomušno namignil, da je njihova konkurenca zmedena. »Iz računalnikov želijo narediti tablice in iz tablic računalnike.« Več kot očitno je bilo, da je imel v mislih računalnike z Windows 8 in predvsem Microsoftove tablice Surface.

Microsoft seveda tem potezam in izjavam ni ostal dolžan. Frank Shaw, podpredsednik družbe iz Redmonda, ki je zadolžen za korporativne komunikacije, je kmalu za tem v svojem blogu izstrelil cel rafal kritik na Apple in njihove najnovejše izdelke.

Microsoft trdi, da Apple živi v svetu s popačeno resničnostjo in v resnici ne razume poslovne informatike in ljudi, ki računalnike uporabljajo za delo. Obenem navaja, da je njihov iWork le »lahka« različica pisarne, ki ni nikoli doživela širšega sprejema javnosti.

Nadalje trdijo, da je njihov najnovejši Surface 2 zmogljivejši in cenejši kot novi iPad. Seveda niso pozabili omeniti, da prihaja tablica Surface z že naloženo pisarno Office 2013 in zato »ne rabi poceni imitacij«, ki so nestandardne in nezdružljive čez različne platforme.

Pismo javnosti zaključuje z mislijo, da je Apple očitno bil prisiljen spustiti ceno »cenenim« programom in da pri Microsoftu potezo ne ocenjujejo kot presežek, temveč kot obupno iskanje priključka boljšim.

Ni kaj, nova bitka v digitalnem raju, v polni razsežnosti. Se nadaljuje.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji