Objavljeno: 12.12.2005

Microsoftov evropski dan raziskovanja in inovacij

Microsoftov oddelek Research je v začetku decembra v Bruslju pripravil srečanje na temo Dan raziskovanja in inovacij. Udeleženci so bili, poleg novinarjev, večinoma iz izobraževalnih ustanov, asistenti, profesorji, dekani. Iz Slovenije so nas zastopali predstavniki Ljubljanske in Primorske fakultete.

Temu primerno (univerzitetni populaciji na kožo) so bila prilagojena predavanja, ki so se vsa po vrsti osredotočala na dejstvo, da Evropa na področju raziskovanja in vlaganja v razvoj zaostaja za ZDA in na možne rešitve in načrte, ki bi ta razkorak odpravili. Med zanimivimi predavatelji naj omenimo evropske poslance, profesorje nekaterih uglednih evropskih univerz in nenazadnje tudi Carla Bildta, bivšega premiera Švedske in kasnejšega posebnega odposlanca Združenih narodov. Kot organizator je svoj lonček seveda pristavil tudi Microsoft in sicer z nagovori predsednika Microsoft International Jean Philippe Courtois in predsednika Microsoft Research iz Cambridgea.

Iz slednjega je bilo na razstavnem prostoru prikazanih kar nekaj raziskovalnih projektov, ki bodo morda nekoč zaživeli tudi v resničnosti, nekateri pa morda tudi ne.

Slovenski udeleženci so s srečanja odnesli mešane občutke. Po eni strani so bila predavanja potrditev tistega, kar vsi vemo, vendar s pomanjkanjem konkretnih idej, po drugi strani pa razstava projektov ni v toliko izstopala, kot bi to morda pričakovali. Po besedah prof. Janeza Beštra iz fakultete za elektrotehniko v Ljubljani, bi z nekoliko truda podobno razstavo slovenskih projektov lahko pripravili tudi pri nas.

http://www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji