Objavljeno: 30.12.2002

Microsoftov CRM zamuja

Po prvotnih načrtih naj bi pred koncem leta Microsoft predstavil svoj prvi paket za upravljanje s kupci (CRM), vendar so tik pred zdajci objavo novosti preklicali. Kot kaže, se je preizkušanje izdelka zavleklo, zato so si pri oddelku Microsoft Business Solutions vzeli dodane čas. Novi datum predstavitve še ni določen, vendar bo do tega zagotovo prišlo v prvih mesecih 2003.

Microsoft CRM 1.0 bo prvi korak družbe na področje poslovnih rešitev, kjer kraljujejo izdelki podjetij Siebel, SAP, PeopleSoft, Pivotal in drugih. Microsoft si je sicer z nakupom družb Great Plains in Navision sicer zagotovil močnejšo prisotnost na tem področju, vendar bo izdelke CRM prvi, ki bo objavljen pod Microsoftovo tržno znamko in taktirko novega oddelka Microsoft Business Solutions.

Microsoft CRM bo obenem tudi prvi poslovni paket, zgrajen na platformi .NET, ki jo Microsoft vroče zagovarja že več kot leto dni. Program bo tesno povezan z drugimi Microsoftovimi paketi, zlasti pisarniškim paketom Office XP, poštnim strežnikom Exchange in odjemalcem Outlook. Znano je že, da se bodo cene pričele pri 400 dolarjih za odjemalca in 1000 dolarjih za strežnik.

Microsoft bo moral ob objavi paketa CRM močno paziti, da s tem korakom ne načne dokaj zglednih partnerskih odnosov z drugimi ponudniki rešitev CRM, zlasti družbo Siebel. Najbrž bo tudi zaradi tega Microsoft CRM namenjen predvsem malim in srednjim podjetjem, medtem ko bodo zahtevnejše stranke za zdaj prepustili partnerjem.

Po podatkih družbe AMI Partners, je trg izdelkov CRM eden najhitreje rastočih na področju informacijskih tehnologij, predvidevajo pa rast vsaj 50% letno vsaj do leta 2006, ko bo ta trg vreden okoli 2 milijarde dolarjev.

http://www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji