Oglasno sporočilo
Objavljeno: 1.3.2023 11:25

Microsoft Teams Rooms - na Android ali na Windows?

Microsoft Teams so v letih od 2020 do 2023 postali tehnologija za komunikacijo in sodelovanje, ki so jo izbrala številna podjetja.

Trenutno platformo uporablja več kot 330.000 podjetij po vsem svetu. Ko so podjetja začela ponovno odpirati svoje pisarne in vlagati v videokonference za sejne sobe, je bilo treba Microsoft Teams združiti z najboljšimi video napravami in sistemi (sejnih) sob v svojem razredu (Microsoft Teams Rooms), da bi zagotovili visoko kakovost sestankov.

Windows proti Androidu

Za Microsoft Teams Rooms sta trenutno na voljo dva certificirana operacijska sistema: Microsoft Windows in Android. Za uspešno uvedbo  Microsoft Teams Rooms je bistveno, da izberete prave naprave za svoje prostore za videokonferenčne sestanke ter skrbno ocenite funkcionalne razlike in možnosti uporabe teh dveh operacijskih sistemov.

Microsoft Teams Rooms na videokonferenčnih napravah z operacijskim sistemom Windows

Sistem z Microsoft Teams Rooms v operacijskem sistemu Windows uporablja namenski računalnik z operacijskim sistemom Windows, ki je namensko nameščen v sejni sobi. Za razliko od sistema "prinesi svojo napravo" (BYOD) namenski računalnik z operacijskim sistemom Windows v kombinaciji s certificiranimi zvočnimi in video komponentami Teams Rooms zagotavlja, da bo rešitev izpolnjevala Microsoftove zahteve za brezhibne videokonferenčne klice v Teams.

Microsoft Teams Rooms na videokonferenčnih napravah z operacijskim sistemom Android

Ekosistem Microsoft Teams Rooms na operacijskem sistemu Android uporablja številne različne naprave za sodelovanje, ki delujejo na operacijskem sistemu Android. To je novejša rešitev za uporabo Microsoft Teams Rooms, vendar ima za mnoge pomembno vlogo v sodobnih sejnih sobah.

Obe rešitvi lahko ponujata dobro uporabniško izkušnjo pri različnih načinih uporabe, zato bomo za lažje razumevanje, katera je prava za vas, izpostavili ključne prednosti vsake od njiju.

Razmislite o sistemu Windows, če potrebujete:

Prilagodljivost

Obstaja večja izbira pri izbiri različnih avdio in video naprav različnih oblik in cenovnih razredov. Podobno prilagodljivost proizvajalci uvajajo tudi v sistem Android, vendar počasneje.

Zahteve za velike sejne sobe

Na voljo je širok nabor certificiranih rešitev, ki jih sestavljajo osebni računalnik, video in avdio naprave ter krmilniki na dotik, zasnovani posebej za zahteve velikih sejnih sob.

Neposredna vključitev gostov

Izkušnja z enim dotikom za pridružitev spletnim sestankom tretjih oseb, ki omogoča, da se sobe Teams Rooms pridružijo sestankom na drugih platformah, vključno s platformama Cisco WebEx in Zoom.

Prilagojena zasnova

Trenutno je na voljo nekaj več možnosti za postavitev in namestitev kamer, ki so namenjene sobam različnih velikosti in konfiguracij.

Enotna platforma

Uskladitev storitve Microsoft Teams z Microsoftovim operacijskim sistemom je zelo koristna za podjetja, ki kot standardni operacijski sistem uporabljajo Microsoft Windows.

Zgodnji dostop do novih funkcij

Stalni razvoj sistema Microsoft Teams Rooms bo uporabnikom operacijskega sistema Windows omogočil zgodnejši dostop do novih funkcij, kot so npr. bela tabla, kasting, sobe za odmor, podpora za kamero za vsebino (ali dodatna kamera) in druge, ki bodo nekoliko kasneje na voljo tudi na Teams Rooms, ki temeljijo na operacijskem sistemu Android.

Če se nagibate k nakupu sistema Android, razmislite o tem:

Vse v enem: enostavnost in učinkovito upravljanje

Nakup, namestitev in upravljanje več sob in lokacij je preprostejše, saj so vsa potrebna programska oprema, strojna oprema in povezave s storitvijo v oblaku vgrajeni v eno samo napravo za sodelovanje.

Sodelovanje v osebnem načinu

Način za posamezne uporabnike, ki uporabljajo kompaktno velikost nekaterih naprav Android za pisarno ali oddaljeno delovno okolje, ki jim omogoča prijavo z osebnimi računi in uporabo funkcij Teams, kot sta prilagajanje ozadja in "Pin Video".

Bolj preprosta rešitev za oddaljene lokacije

Na lokacijah, kjer nimajo tehničnega osebja, bodo imele koristi od preproste namestitve, priključitve in takojšnjega pričetka uporabe.

Okolja z mešanimi operacijskimi sistemi

Podjetja s sobami različnih velikosti in lokalnimi viri podpore lahko upravljajo vse svoje sobe Teams preko enotnega spletnega portala, ne glede na osnovni operacijski sistem.

Stroškovna učinkovitost

Rešitve, ki temeljijo na sistemu Android in jih je mogoče izvajati v napravah "vse v enem", odpravljajo potrebo po dodatnih komponentah, kot je namenski računalnik z operacijskim sistemom Windows.

Sodelovanje v majhnih prostorih

Sistemi, ki temeljijo na Android, ponujajo bolj priročno in estetsko lepšo rešitev za majhne sejne sobe, sobe za sestanke in druge prostore za sestanke, saj zahtevajo manj komponent, povezav in kablov.

Naprave

Microsoft je veliko vložil v tehnologijo za sejne sobe, saj ima številna partnerstva z vodilnimi proizvajalci avdio in video naprav. Ob tako številnih možnostih je težko vedeti, kaj bo najbolje delovalo v vašem podjetju. Na voljo so odlične avdio in video naprave s certifikatom Teams Rooms podjetja Poly.

Poly Teams Rooms videokonferenčni sistemi za sejne sobe, ki temeljijo na Windows

Poly Teams Rooms videokonferenčni sistemi za sejne sobe, ki temeljijo na Android

Zaključek

Vsako podjetje ima različne zahteve, vendar je ključni dejavnik vsestranska povezljivost z drugo programsko opremo za video sestanke. S tem mislimo na možnost, da se lahko pridružite video sestankom ne glede na to, na kateri platformi gostujejo, tj. Zoom, Webex in drugi.

Pri Microsoft Teams je na voljo funkcija, ki to omogoča: "Direct Guest Join". Na voljo je v operacijskem sistemu Windows in je dokaj nova pridobitev v sistemu Android.

Microsoft namerava povečati enakost razpoložljivih funkcij pri obeh operacijskih sistemih Windows in Android in je že naredil več korakov k zmanjšanju vrzeli. Upoštevajte, da je  pomembno ustrezno rešitev uskladiti s svojimi aktualnimi potrebami in pričakovanji, ne glede na prihodnje Microsoftove načrte.

Vsekakor pa pri tehtanju o izbiri ne pozabite na bistveno bolj enostavno namestitev in uporabo videokonferenčne opreme, ki temelji na Android. Ta je poleg tega tudi cenejša in elegantnejša rešitev za estetsko zasnovane sejne sobe.

Če želite naročiti brezplačen preizkus Poly videokonferenčnega sistema, kliknite TUKAJ.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji