Objavljeno: 12.9.2016 01:00

Microsoft pripravlja Skype Teams

Microsoft kot kaže pripravlja novo orodje za skupinsko sodelovanje in kramljanje z imenom Sykpe Teams, s katerim želijo pritegniti uporabnike, ki se sicer odločajo za uspešne konkurente, v prvi vrsti storitev Slack.

Skype Teams bo združeval elemente trenutnega sporočanja, tako med posamezniki kot skupinskega, videokonference, izmenjavo večpredstavnih informacij, animacij GIF in dokumentov. Udarna lastnost orodja bo tematsko kramljanje, podobno kot v forumih in nekaterih drugih orodjih za skupinsko sporočanje. Glede na to, da je v imenu storitve tudi beseda Skype, to najbrž pomeni, da bo celota integrirana s tem nadvse razširjenim ekosistemom za trenutno sporočanje.

Po drugi strani pa je treba upoštevati, da ima Microsoft v ponudbi že danes kup orodij, ki počnejo podobne zadeve, čeprav ne v celoti. Naštejmo le SharePoint, Skype for Business (bivši Lync) in Yammer. Zakaj so se odločili še za eno orodje in kaj se bo zgodilo z obstoječimi še ni jasno. Microsoft že lep čas išče najboljši način, kako bi povečal produktivnost v ekipah, ki sodelujejo prek storitev v oblaku.

Vse kaže, da bo Skype Teams postal del paketa Office 365, kar bo zanimivo predvsem za poslovne uporabnike, ki že uporabljajo to pisarniško zbirko storitev v oblaku. Najbrž bo obstajala tudi plačljiva različica za ostale, ki Office 365 ne uporabljajo. Konkurent Slack recimo računa 8 dolarjev na mesec na uporabnika za minimalni naročniški paket.

Skype for Teams je trenutno v fazi internega preizkusa v Microsoftu, uradno pa ga bodo morda predstavili na konferenci Ignite, ki bo konec septembra v Atlanti.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji