Objavljeno: 23.10.2013 07:00

Microsoft pripravlja konkurenta Google Glassu

Sodeč po pisanju časopisa Wall Street Journal naj bi Microsoft že testiral prve prototipe računalniških pametnih očal po vzoru tega, kar pripravlja Google s projektom Glass. Obstoj projekta posredno potrjuje tudi nedavna vloga za patent pametnih očal, v katerem je Microsoft natančno opisal nekatere scenarije uporabe.

Med drugim naj bi pametna očala omogočala prikaz dodatnih informacij med spremljanjem športnih dogodkov, kot so na primer trenutni rezultati, statistike in druge zanimive informacije. Na koncertih bi pametna očala uporabniku prikazovala besedila pesmi, celoto pa naj bi krmilili tako z govornimi ukazi kot kretnjami.

Microsoft obenem tudi nakazuje, da bi pametna očala lahko imela ločene dele ali sestrske izdelke, ki bi jih nosili drugod na telesu, denimo okoli zapestja. Očitno načrtujejo tudi pametno uro, ki bi lahko bila samostojen projekt ali pa dodatek za pametna očala. Sodeč po informacijah blizu podjetja naj bi trenutno preizkušali več različnih prototipov, kar pomeni, da bodo verjetno nekateri kasneje opuščeni.

Microsoft in Google pa nista edina, ki razvijata računalnike, ki si jih lahko nadenemo. Po Samsungu, Sonyu, LG-ju prihajajo zdaj na plan še informacije, da tudi HTC pripravlja pametno uro, ki bo temeljila na operacijskem sistemu Android. Ta naj bi se razlikovala od tekmecev po vgrajeni video kameri, vendar je točna specifikacija še v povojih.

Družba Gartner napoveduje, da je pred tovrstno kategorijo izdelkov še svetla prihodnost. V letu 2016 naj bi trg računalnikov v oblačilih dosegel vrednost že okoli 10 milijard dolarjev.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji